Archieffoto: Texelse Media
Archieffoto: Texelse Media

Poll: status aparte voor Texelse woningmarkt?

Laatste nieuwsberichten
De provincie moet Texel een status aparte geven wat betreft de woningmarkt. Dat vindt de groep die zich Jonge Bestuurders Texel noemt. Woontij-directeur Jan van Andel onderschrijft hun visie.

De provincie heeft het bouwen van nieuwe woningen begrensd, omdat Texel een krimpgemeente is. Veelvuldig bouwen, ook al is daar op dit moment vraag naar, zou in de toekomst leegstand betekenen.

Volgens Jonge Bestuurders Texel en van Andel is Texel onvergelijkbaar met plattelandsgemeenten elders in de provincie. De situatie op het eiland is eerder vergelijkbaar met Amsterdam en de periferie van Amsterdam, wat huizenprijzen en karakteristieken betreft. Zij vinden ook dat een rem op nieuwe woningen juist vergrijzing en ontgroening in de hand werkt: door hoge woningprijzen en relatief lage inkomens zullen jongeren van het eiland vertrekken en zullen jonge gezinnen zich hier niet kunnen vestigen.

De redactie is benieuwd of u hun mening deelt. Bent u het eens met de stelling: De provincie moet de Texelse woningmarkt een status aparte geven? Stem deze week in de poll.