Foto's: Judith Ploegman
Foto's: Judith Ploegman

Texel Dress Catwalk: internationale ontwerpen op de pier

Laatste nieuwsberichten
Vrijdag werd de tentoonstelling Texel Dress Catwalk geopend op de pier van het Waddenstrandje, waar op dat moment ook het Beach Food Festival gaande was.

In de verte waren de mosselbanken te zien die de plek markeren waar het Palmhoutwrak gevonden werd. In het Palmhoutwrak zat de 17e-eeuwse zijden jurk die als inspiratie diende voor de ontwerpen, die werden geshowd door Texelse modellen.

Mode-ontwerper Aziz Bekkaoui selecteerde als gastcurator 20 jurken. Die werden gedragen door 19 modellen en geshowd op de tot catwalk omgetoverde pier. De 20e jurk uit de selectie werd gedragen door museummanager Corina Hordijk, die vanaf de dijk het toegestroomde publiek toesprak.

Bekkaoui, bekend om zijn theatrale modeperformances, verzorgde de choreografie en de styling van de show. Martine Westerlaken van Schoonheidssalon Martine en Charlotte Schutten van Beauty by Charlotte verzorgden de visagie: de modellen zagen er op een naturelle manier high fashion uit.

Na de show werden de jurken in het museum geïnstalleerd. De tentoonstelling is te bekijken tot 4 november en gratis voor Texelaars op vertoon van hun museumpas. De ontwerpen zijn gemaakt door internationale eerstejaarsstudenten van het Amsterdam Fashion Institute. Zij doken het afgelopen jaar in de geschiedenis, het ontwerp en de herkomst van de jurk en maakten prototypes. De prototypes werden uitgewerkt. Zowel de ontwerpen als het ontwerpproces in Kaap Skil te zien.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding