Foto: Judith Ploegman
Foto: Judith Ploegman

Controle op slapen in strandhuisjes: goed of niet?

Laatste nieuwsberichten
Maandagavond vindt er op strandpaviljoen Twaalf een ludieke protestactie plaats: onder aanvoering van Marga Lakwijk en Edwin Boering worden Texelaars opgeroepen zich om 22.00 uur te verzamelen voor een gesprek met de gemeente en om op het strand te overnachten.

De initiatiefnemers van de actie vinden het ‘kinderachtig’ dat de gemeente aangekondigd heeft de strandhuisjes ’s ochtends te controleren op naleving van het slaapverbod:

“Wij vinden de aangekondigde handhaving erg flauw en zien steeds meer Texelse gewoonten verdwijnen. Bovendien worden de verhuurders nu verplicht te controleren, omdat zij anders hun vergunning kwijtraken.”

De gemeente maakte woensdag bekend te gaan controleren: strandhuisjesbezitters ontvingen een brief waarin kenbaar werd gemaakt dat slapen in de huisjes de rust verstoort, gevaar oplevert door het gebruik van gasflessen en dat strandhuisjes verhuurd worden als nachtverblijf aan toeristen. Het slaapverbod is overigens geen nieuwe maatregel, maar voorheen werd er niet gehandhaafd.

De redactie is benieuwd naar uw mening. Vindt u het een goede zaak dat de gemeente gaat controleren of er wordt geslapen in de huisjes? Stem deze week in de poll.