Wie is verantwoordelijk voor woonruimte personeel?

Door Judith Ploegman
Gepubliceerd: Dinsdag 15 Mei 2018, 16:35 uur
2326 x bekeken
630 vacatures staan er open in de toeristische sector op Texel. Dat zegt Randstad in een item dat het NOS-journaal maakte. Volgens Randstad-recruiter Joost Heijens zijn alle Texelaars onder de pannen en moet het heil van de overkant komen. Maar wie in de horeca werkt, kan niet met de laatste boot van 21.00 uur naar huis en zal dus woonruimte nodig hebben. En dat is een probleem.


"We hebben hier relatief dure koopwoningen en weinig huurwoningen", zegt wethouder Huisman. Voor de koksopleiding, die na de zomer start, worden containerwoningen gerealiseerd. “De snelheid waarmee dat geregeld is, dat moet toch op meer plekken kunnen”, zegt Joost Hoogenbosch van Vijftien, Gastropaviljoen XV en restaurant Catharinahoeve.

Hoogenbosch overweegt om volgend jaar zelf woonruimte aan te kopen om zijn personeel te herbergen, zegt hij in het NOS-journaal. “Ondernemers en de gemeente zijn samen aan zet om tot een structurele oplossing te komen”. Wethouder Huisman zegt naar oplossingen te zoeken, maar benadrukt ook dat de tekorten niet gisteren zijn ontstaan en dat ondernemers daar met de grootte van en de plannen met hun bedrijf rekening mee zouden moeten houden.

Wie is volgens u verantwoordelijk voor dit vraagstuk? Moet de gemeente woonruimte realiseren of moeten ondernemers in woonruimte voorzien? Stem deze week in de poll.
Reacties (1)
Roswitha Eypen, Den Burg
19-05-2018, 16:35
Waarom worden er geen appartementen gemaakt in de leegstaande school aan de Molenstraat