De nieuwe raad, zoals die eind maart gepresenteerd werd. (Foto: Daan Koopman / Gemeente Texel)
De nieuwe raad, zoals die eind maart gepresenteerd werd. (Foto: Daan Koopman / Gemeente Texel)

Afscheid Hercules en Kingma; installatie nieuwe wethouders

Laatste nieuwsberichten
In de raadszaal in Den Burg wordt maandagmiddag afscheid genomen van wethouders Eric Hercules (PvdA) en Frank Kingma (Texel 2010). ‘s Avonds zullen de nieuwe wethouders en raadsleden worden geïnstalleerd.

Om 16.00 uur wordt afscheid genomen van wethouders Hercules, die acht jaar wethouder was, en Kingma, die vier jaar lang deel uitmaakte van het college. Van 17.00 tot 18.30 uur kunnen belangstellenden afscheid van hen nemen tijdens de receptie in de hal van het gemeentehuis.

Tijdens een extra vergadering om 20.00 uur worden Hennie Huisman (VVD), Edo Kooiman (Texels Belang) en Sander van Knippenberg (GroenLinks) geïnstalleerd als wethouder. Zij laten drie lege plaatsen achter in de raadzaal, die ingenomen zullen worden door Cees Hooyschuur (Texels Belang), Nick Ran (VVD) en Jaap Vlaming (GroenLinks).

Hooyschuur is nummer 17 op de lijst van Texels Belang en behaalde 21 stemmen bij de verkiezingen. Volgens William Witte van de partij voelen de nummers 5 t/m 16 zich echter niet gepasseerd: “De keuze is in goed overleg gemaakt”, aldus Witte. “Hooyschuur was zeven jaar lang voorzitter van de partij en altijd nauw betrokken bij de lokale politiek. Vanwege die achtergrond én het feit dat er uit de regio De Cocksdorp verder niemand in de raad zit, is besloten Hooyschuur naar voren te schuiven.”

Na afloop van deze vergadering kan het nieuwe college worden gefeliciteerd in De Lepelaar in het gemeentehuis.


‘Balans brengen’: coalitiepartijen presenteren akkoord: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/064920/2018-05-04/