Burgemeester Michiel Uitdehaag. (Archieffoto Judith Ploegman)
Burgemeester Michiel Uitdehaag. (Archieffoto Judith Ploegman)

Nieuw college: wethouders Kooiman, Huisman en V. Knippenberg

Laatste nieuwsberichten
Texels Belang, de VVD en GroenLinks zullen de komende jaren ‘balans brengen’ met de wethouders Edo Kooiman (Texels Belang), Hennie Huisman (VVD) en Sander van Knippenberg (GroenLinks). Samen met burgemeester Michiel Uitdehaag vormen zij het nieuwe college van B&W.

“We zijn verheugd en trots dat het harde werk in de weken na de verkiezingen heeft geleid tot bekrachtiging van de samenwerking”, aldus formateurs William Witte en Daniël Bonne.

De portefeuilleverdeling is als volgt:

Wethouder Kooiman, eerste loco-burgemeester: Gemeentewerken, vergunningen, verkeer, vervoer & water, natuur & landschap en gebiedsontwikkeling. Projecten: NIOZ-haven, herinrichting Groeneplaats en Omgevingsvisie 2021.

Wethouder Huisman-Peelen, tweede loco-burgemeester: Financiën, communicatie, duurzaamheid & innovatie, economie & toerisme en wonen. Projecten: Waterrijk De Cocksdorp, Planet De Koog, Toeristische Toekomstvisie, Texel Sporteiland en uitvoeringsplan Energie voor Texel.

Wethouder Van Knippenberg, derde loco-burgemeester: Sociaal domein & zorg, cultuur, dorpen, onderwijs. projecten: Onderwijscentrum Texel en de nieuwe sporthal.

Donderdag zal het coalitieakkoord worden gepresenteerd. De formateurs hebben de burgemeester verzocht om op maandag 7 mei om 20.00 uur een extra raadsvergadering in te lassen, waarin de wethouders (formeel en feestelijk) worden geïnstalleerd. Dan zullen ook drie nieuwe raadsleden worden benoemd. “Tijdens de raadscommissie van 21 juni zal de gemeenteraad de ruimte krijgen inhoudelijk over het coalitieakkoord ‘Balans Brengen’ te spreken, als de Planningscommissie van de gemeenteraad dat accordeert”, melden de formateurs.


Texels Belang kiest voor VVD en GroenLinks: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/064750/