Afbeelding: De Lieuw
Afbeelding: De Lieuw

Poll: raad moet niet tornen aan formulering experts

Laatste nieuwsberichten
Vogelwerkgroep Texel is ‘zeer verontwaardigd’ over amendementen die de gemeenteraad aannam over de beleidnotitie Natuur en Landschap 2018. De gemeenteraad voegde de gans en de meeuw aan de lijst met predatoren van weidevogels toe en liet een passage van het Centraal bureau voor de statistiek verwijderen, omdat het ongenuanceerd zou zijn. In de passage wordt de achteruitgang van de weidevogel geweten aan schaalvergroting en intensivering van landbouw. Volgens de werkgroep wordt daarmee een wetenschappelijke gestaafde bewering afgedaan als een mening.

De Vogelwerkgroep vindt de uitspraken van de gemeenteraad beschamend voor het imago van Texel als vogeleiland. Ook vinden zij dat de besluiten het brede overleg over weidevogels doorkruisen. “Uit de opmerkingen die zijn gemaakt, blijkt veel onwetendheid van de indieners en de voorstemmers van het amendement”, reageert de werkgroep, “Een gans eet gras, geen weidevogels.”

De werkgroep vindt dat de raadsleden zich het gebrek aan kennis zouden moeten realiseren en de invulling van zulke beleidskeuzes aan experts zouden moeten overlaten. De redactie is benieuwd naar uw mening:

De gemeenteraad moet zich niet bemoeien met de formuleringen van experts.

Stem deze week in de poll.

“Een gans eet gras, geen weidevogels”: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/064643/