Plus Hooijschuur is opnieuw Super Supermarkt

Door Judith Ploegman
Gepubliceerd: Dinsdag 20 Februari 2018, 14:47 uur
1637 x bekeken
Plus Hooijschuur in De Cocksdorp, de winkel van Erwin GoŽnga en Lyanne Hooijschuur, heeft opnieuw het Super Supermarkt-keurmerk ontvangen. Ze ontvingen het keurmerk in 2016 voor het eerst en scoren vooral goed op duurzaamheid, lokale betrokkenheid en op de onderscheidendheid van het assortiment.


ďHet was een mooie erkenning voor het werk waarmee we het verschil maken. De eisen zijn aangescherpt en we willen het keurmerk waarmaken. Daar zijn we ook nu weer voor beloondĒ, zegt GoŽnga.

Het Super Supermarkt-keurmerk is een keurmerk voor supermarkten die worden gerund door zelfstandig ondernemers, ontwikkeld door branche-organisatie Vakcentrum Levensmiddelen en kennisorganisatie TNO. Supermarkten worden gekeurd op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, een onderscheidend assortiment, duurzaam energieverbruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en Ėreductie en transport en logistiek.

In Nederland wordt 42 procent van de 4.300 supermarkten gerund door zelfstandig ondernemers, als franchisenemer van ťťn van de grote ketens maar voor eigen risico.
Formule 1-spel
Reacties (0)