De Koog verloor met 2-3 van Succes. Roelof Luinge was de scheidsrechter van dienst. (Foto’s: Willem Sangers)
De Koog verloor met 2-3 van Succes. Roelof Luinge was de scheidsrechter van dienst. (Foto’s: Willem Sangers)

Texel’94 wint van koploper, zuur verlies De Koog

Laatste sportnieuws
Tegen koploper Kolping Boys kwam Texel’94 zondag uitstekend voor de dag in Oudorp/Alkmaar. Na een goede tweede helft namen de Texelaars drie punten mee naar huis: 0-2.

“Kolping Boys is een pittig ploegje met snelle aanvallers”, vertelt elftalleider Rob van der Stap. “De eerste helft was de tegenstander beter. Onze keeper Alexander Smit had drie fantastische reddingen. Wij creëerden slechts één kansje via Sander de Haan.” Na rust was het spelbeeld anders en ongeveer halverwege de tweede helft scoorde Texel’94 twee keer binnen een minuut of vijf.

Eerst ging De Haan alleen op de keeper af. De vlugge aanvaller omspeelde de doelman en schoot raak. Kort daarna werd Patryk Nieboer de diepte ingestuurd. Hij scoorde met een puntertje onder de keeper door. “Daarna zette Kolping Boys alles op alles, maar ook wij waren nog een paar keer gevaarlijk”, zegt Van der Stap. “Daarmee hadden we eigenlijk meer moeten doen. Op basis van de tweede helft hebben we verdiend gewonnen. Met twee overwinningen uit drie wedstrijden zijn we goed begonnen in de tweede klasse. Het staat goed bij ons en er wordt hard gewerkt, dus ik ben tevreden.”

De Koog speelde thuis tegen Succes en beleefde een teleurstellende middag. De tegenstander uit Hippolytushoef won door een doelpunt in de laatste minuut. “Vandaag waren wij de enige ploeg die recht had om te winnen”, zegt trainer Mario van der Hert. Via Cor Bijpost en Ben Siebinga kwam De Koog twee keer op voorsprong, maar Succes maakte steeds gelijk. “En in de laatste minuut scoren ze de winnende. Uit buitenspelpositie, maar de scheids keurde hem goed.” Over de scheidsrechter, voormalig topreferee Roelof Luinge, was Van der Hert sowieso niet te spreken. “Die was vooral bezig met zijn eigen show. Zo viel de eerste tegengoal uit een corner die er geen was. En dan dat laatste doelpunt... Erg zuur, we hadden minimaal een gelijkspel verdiend.”

ZDH had in Den Hoorn weinig in te brengen tegen Winkel. Na een ruststand van 0-3 werd het uiteindelijk 0-6. “We waren kansloos”, zegt routinier Mike de Bruijn. “We waren door alle blessures en afwezigen al blij dat we voldoende spelers op de been konden brengen. Uiteindelijk hadden we er veertien, maar we moesten alle wissels gebruiken. Hopelijk zijn de personele problemen volgende week wat minder.”

SV Oosterend verloor in Schoorl met 2-1 van Duinrand S.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding