Afbeelding

De Sappers: fruitfestijn in boomgaard Jaap Dros

Laatste mededelingen
Texelse Kost organiseert maandag 16 oktober een fruitfestijn in de boomgaard van Jaap Dros (Hallerweg 26, Den Burg). Wie in het najaar groenten en/of fruit oogst, kan bij de rondreizende oogstpers van De Sappers sap laten persen.

Aanmelden is noodzakelijk. Dit kan per e-mail (jaapdros@hotmail.com ) of via tel. (0222) 312 821, onder vermelding van naam, telefoonnummer en het verwachte aantal kilo’s oogst. Afhankelijk van het aantal kilo’s wordt aangegeven op welk tijdstip deelnemers welkom zijn. Aan het einde van de dag is een ‘happy hour’ voor diegenen met minder dan 75 kilo oogst. Wie de oogst niet op maandag kan brengen, is welkom om het fruit zaterdag of zondag (14 of 15 oktober) bij Dros af te leveren. De partij wordt daar gemerkt.

Het sap wordt gepasteuriseerd afgeleverd in een saptap-verpakking van vijf liter (afkomstig van ongeveer zeven kilogram fruit of groenten). Het sap in de tap is op kamertemperatuur ongeopend minimaal twee jaar te bewaren; na opening blijft het sap nog zeker zes tot acht weken goed. De kosten zijn circa €1,- per liter sap. Hiervoor wordt de oogst gewassen, geperst, gepasteuriseerd en in de saptap-verpakking gedaan. Meer informatie over De Sappers is te vinden op www.desappers.nl.

Het sapfestijn zou eerst op 11 november plaatsvinden bij voedselcoöperatie Texelse Kost (boerderij Scholleboe), maar dat is nu dus vervroegd en verplaatst.


De Sappers: http://www.desappers.nl