V.l.n.r.: Margriet en Martin Tromp en Kim en Anne-Rinke Kruk. (Foto: Eva Groot)
V.l.n.r.: Margriet en Martin Tromp en Kim en Anne-Rinke Kruk. (Foto: Eva Groot)

Tromp Juwelier na 45 jaar officieel in andere handen

Laatste nieuwsberichten
Martin en Margriet Tromp hebben Martin Tromp Juwelier in de Weverstraat in Den Burg na 45 jaar officieel overgedaan aan Kim en Anne-Rinke Kruk, die sinds de zomer van 2014 al samen met het echtpaar Tromp aan het roer van de zaak stonden. Vrijdagmiddag werden bij de notaris de handtekeningen gezet.

Martin en Margriet openden Martin Tromp Juwelier in 1972. Tromp was tot op heden nog actief in het bedrijf om zijn kennis over te dragen. Vrijdag is het echtpaar officieel uit de VOF gestapt. Aan de naam ‘Tromp Juwelier’ zal de komende tijd nog niets veranderen.

Kim Kruk is blij met hoe geleidelijk de overgang de afgelopen jaren is verlopen. “Het is mooi dat we op deze manier bij de Texelaars zijn geïntroduceerd.”

Als 17-jarige ging Tromp al met zijn koffer langs de deuren om horloges te verkopen. “Dat vond ik gewoon leuk”, aldus de juwelier . “Ook in dienst verkocht en repareerde ik horloges, waar ik een startkapitaal heb opgebouwd. Daarna heb ik een tijdje bij Omega in Amsterdam gewerkt, de absolute top in ons vak. In de weekenden was ik op Texel en zag ik dat de pandjes in de Weverstraat één voor één werden verkocht. Ik besloot ook een pandje te kopen en Martin Tromp Juwelier te openen.”

Enkele jaren geleden kwam collega-juwelier Kim Kruk in de winkel en liet Tromp vallen dat de winkel te koop was. “Zo is het balletje gaan rollen en zijn we in 2014 met z’n vieren in een VOF gestapt”, vertelt Tromp. “Inmiddels ben ik 69. Het is jammer, maar het is mooi geweest. Het was niet erg om lang door te gaan: het werk blijft mijn hobby en daarom heeft een goede service al die jaren ook zo hoog in het vaandel kunnen staan. En daar denkt Kim net zo over. Ik wil alle klanten hartelijk bedanken dat zij mij de gelegenheid hebben gegeven deze mooie zaak op te bouwen.”

Kim Kruk en zijn vrouw Anne-Rinke zetten de zaak nu, samen met hun twee medewerkers, voort. Kruk is zowel goudsmid als horlogemaker en repareert (bijna) alle horloges in eigen atelier. In samenspraak met de klant kan hij daarnaast sieraden ontwerpen en maken. Anne-Rinke doet het administratieve werk en staat in de winkel.


Veel belangstellenden bij overname juwelierszaak Tromp: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/054832/