Foto's: Henk Slikker
Foto's: Henk Slikker

Koninklijke onderscheiding voor Christiaan Rodenburg

Laatste nieuwsberichten
Christiaan Rodenburg, meer dan 18 jaar vrijwilliger bij de brandweer en de KNRM (sinds 2007), kreeg woensdag een koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten. Rodenburg werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Door een ernstige ziekte kan hij zijn functies niet langer uitoefenen. Burgemeester Michiel Uitdehaag reikte de blijk van waardering uit. Ook koning Willem-Alexander liet zijn waardering voor de verdiensten van Rodenburg blijken: hij ondertekende bij hoge uitzondering de onderscheiding digitaal vanaf zijn vakantie-adres.

Rodenburg werd onderscheiden in de brandweerkazerne in De Cocksdorp, waar hij in 1999 begon als aspirant-brandwacht. In 2001 werd hij bevorderd tot brandwacht, in 2002 tot brandwacht 1e klasse. Later dat jaar werd hij aangewezen als brandweerchauffeur. In 2003 volgde een bevordering tot hoofdbrandwacht en in 2005 werd hij bevorderd tot onderbrandmeester (in 2012 werd dit bevelvoerder met de rang brandmeester).

Aan het ontwerp van de kazerne De Cocksdorp heeft Rodenburg nadrukkelijk zijn bijdrage geleverd. Ook heeft hij zich erg ingespannen om het brandweervoertuig van De Cocksdorp te vervangen. Het voertuig wordt nu naar alle waarschijnlijkheid in november/december vervangen, waarmee een langgekoesterde wens van Rodenburg in vervulling gaat. Zijn brandweercollega’s roemen Rodenburg, als een harde werker met een groot brandweerhart.

De KNRM, waar Rodenburg als vrijwilliger het rupsvoertuig ‘De Roodberg’ dat de reddingsboot lanceert bestuurde, roemt hem als een teamspeler met oog voor zijn kameraden. Ook spreken ze hun waardering uit voor de vele, door Rodenburg georganiseerde, gezamenlijke oefeningen van de brandweer en de KNRM.

De onderscheiding werd uitgereikt in het bijzijn van familie, vrienden, de brandweer en de KNRM.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding