Afbeelding

Drank en drugs: jongeman volledig de weg kwijt

Laatste nieuwsberichten
De bewoners van een woning aan de Watermunt in De Koog keken zondagochtend nogal vreemd op toen hun hond rond een uur of vijf flink aansloeg.

In hun tuin liep een onbekende jongeman. De jongeman was niet of nauwelijks aanspreekbaar. De man des huizes belde de politie. Onderwijl vervolgde de jongeman zijn tocht door de tuin, rammelde aan alle deuren, klom enkele keren over de tuinpoort en weer terug en belde aan. Uiteindelijk ging hij onder een dekentje op de tuinbank liggen.

De politie was snel ter plaatse en hield de jongeman aan voor openbare dronkenschap en het veroorzaken van overlast. Het bleek te gaan om een 19-jarige inwoner van Apeldoorn. Hij was bij zijn aanhouding nog slechts gekleed in een onderbroek. Zijn overige kleren, schoenen en telefoon bleken bij de buren in de tuin te liggen.

“Dit alles was vermoedelijk het gevolg van een combinatie van drugs- en alcoholgebruik”, meldt een politiewoordvoerster. “Op het bureau heeft de man zijn roes uitgeslapen. Daarna is hij teruggekeerd naar zijn verblijfsadres.”