Afbeelding

“Gemeente tegen hoge salarissen Veiligheidsregio”

Laatste nieuwsberichten
Texel zal zich bij de Veiligheidsregio uitspreken tegen uitbetalingen boven de Balkenende-norm. Dat meldt een gemeentewoordvoerster desgevraagd.

Het programma EenVandaag openbaarde maandagavond dat, ondanks grote bezuinigingen op o.a. materiaal voor brandweer en ambulance op lokaal niveau, extern personeel van de Noord-Hollandse Veiligheidsregio de afgelopen drie jaar hoge vergoedingen ontving. De Veiligheidsregio’s worden grotendeels gefinancierd door de gemeenten.

“Een groot aantal medewerkers krijgt de afgelopen drie jaar hoge tot zeer hoge vergoedingen, tot wel €27.000,- per maand, vaak voor parttime functies,” aldus EenVandaag, die het onderzoek samen met NH Nieuws uitvoerde. De regio waar Texel onder valt, Noord-Holland Noord, spande volgens het onderzoek de kroon: in drie jaar tijd werden externe krachten voor bijna €10 miljoen ingehuurd.

“Het duur inhuren van personeel is opvallend, gezien de bezuinigingen van tientallen miljoenen die de afgelopen jaren bij de brandweer en ambulance zijn doorgevoerd. Zo zijn kazernes opgedoekt, brandweer- en ambulancemedewerkers afgevloeid en is het materieel verminderd.”

Uit het onderzoek blijkt ook dat een aantal functionarissen de Wet Normering Topinkomens (Balkenende-norm) overschrijdt. “Zo verdiende een deelprojectleider regionalisering in 2014 €296.000,- en kreeg een manager bedrijfsvoering strategisch €271.000,- in 2015.

De uitzending van EenVandaag is terug te kijken via ‘gerelateerde links’.

Uitzending EenVandaag: http://bit.ly/2thnwvk