Foto's: Judith Ploegman
Foto's: Judith Ploegman

KPN-storing zorgt voor ongemakken

Laatste nieuwsberichten
Door een storing van KPN in de regio Den Burg zijn in veel winkels de pinautomaten buiten gebruik. Ook de geldautomaten van de Rabobank zijn uitgevallen. De storing duurt in elk geval nog tot 18.00 uur, laat KPN weten.

Winkeliers vragen mensen om contant te betalen, maar het wisselgeld gaat er snel doorheen. “Mensen worden er wel inventief van. Daarnet maakte iemand geld aan me over via een tablet”, zegt Kees de Waal van de gelijknamige winkel aan de Binnenburg in Den Burg. De pinautomaat van overbuurman Boudewijn Nieuwenburg van Dodo Wear werkt wel, terwijl zijn verbinding ook via het KPN-netwerk loopt. Ook de automaten van Mantje Lifestyle Store en woonwinkel Z. Graaf functioneren naar behoren.

Bij Ekoplaza aan de Weverstraat lag de verbinding er al voor de winkel opende uit. Daar mogen mensen later komen betalen. De zuil naast de kassa is beplakt met bonnetjes. “KPN meldde eerst dat het tot de middag zou duren”, zegt eigenaar Hannie van Blaaderen. “Volgens de laatste berichten is het niet voor zes uur opgelost. Voor de restaurants zou het erg handig zijn als alles vanavond weer functioneert.”