Afbeelding

Hotspot Texel: nog eens €7.500,- voor Sail

Laatste nieuwsberichten
B&W nemen zich voor nog eens €7.500,- bij te dragen aan Sail. Het bedrag is gereserveerd voor Hotspot Texel: een plek op Willemsoord waar de gemeente zich kan presenteren.

B&W besloten eerder €15.000,- uit te trekken voor het evenement ‘Pre-Sail’, dat op 21 juni in aanloop naar Sail Den Helder plaatsvindt op Texel (zie ‘gerelateerde links’) en Sail zelf met €50.000,- te sponsoren. De gemeente behoort hiermee tot de categorie ‘A-sponsoren’, net als onder meer de gemeenten Hollands Kroon en Schagen (zie ‘gerelateerde links’).

Op verzoek van Stichting Sail Den Helder presenteren deze A-sponsoren (Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en Texel) zich van 22 t/m 25 juni op ‘hotspots’. Op de hotspot van Texel kunnen ondernemers, culturele instellingen, natuurorganisaties, dienstverlenende organisaties, ondernemersverenigingen en individuen zich presenteren.

Voor de presentatie willen B&W €2.080,- in natura bijdragen in de vorm van acht Texelhopper-palen, die als decor zullen dienen. Deze bijdrage is voor de gemeente budgettairneutraal. €2.920,- aan sponsorgeld zal worden gedekt uit de pot Stimulering Economische Projecten. Indien de palen niet te leveren zijn, zal in totaal €5.000,- uit deze pot worden gesponsord. Voor de uren voorbereiding die in de hotspot gaan zitten, houdt de gemeente rekening met €2.500,- extra kosten.

Texel heeft de locatie op de Nieuwe Diep-kade aangewezen gekregen, met een oppervlakte van 1.800 m2. “Hier zullen zee, schelpen, strandhuisjes, strandpalen, duinen, dijken, tuunwallen, schapen, de vuurtoren en meer markante Texelthema’s de sfeer bepalen”, melden B&W. “Texel in het klein, maar dat op grootse en inspirerende wijze uitgewerkt, vanuit het motto: Texel inspireert!”

Volgens B&W betreft het een A-locatie, met uitzicht op de tallships en naast de stand met Texels bier. De VVV neemt de organisatie van Hotspot Texel op zich. “Samen zetten we hotspot-eiland Texel op de kaart.” De gemeente benadrukt dat de financiële bijdrage alleen zal worden gedaan als de andere financiers ook daadwerkelijk bijdragen.

De redactie is benieuwd of lezers van Texel-Plaza het €7.500,- waard vinden op Texel op deze manier te presenteren op Sail. Stemmen kan de komende week in de poll.


Texel sponsort Sail met €50.000,-: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/059594/