Letterlijk ‘voorproefje’ Jesus Christ Superstar Texel

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Donderdag 11 Mei 2017, 11:29 uur
3310 x bekeken
De muzikanten, zangers en zangeressen van de Texelse uitvoering van Jesus Christ Superstar werden woensdag getrakteerd op een diner ‘vol inspiratie’.


Annette van Ruitenburg stelde samen met de chef-kok van De Krim een themamaaltijd samen, geïnspireerd op Jesus Christ Superstar. Een diner met Oosterse invloeden, mediterrane ingrediënten en Bijbelse gerechten.

In de theaterzaal van De Krim, waar volgende maand de rockopera wordt opgevoerd, werden de vier gangen van het diner geserveerd. De keuzes voor verschillende Oosterse gerechten met een Texels tintje, werden toegelicht door Annette van Ruitenburg. Op tafel verscheen als amuse een trio van Baba Ghanoush, hummus en tzatziki met brood van Novalishoeve en als voorgerecht onder meer een vegetarische dadelsoep. Het hoofdgerecht bestond uit onder andere lamsspiesjes met laurier, tijm, rozemarijn en kaneel; het dessert was een sinaasappeltaart.

Voor de cast van de productie was het een verrassende manier om kennis te maken met het Midden Oosten, waar het verhaal van de laatste dagen van Jezus zich afspeelt.

Bezoekers kunnen zelf ook vooraf aan de voorstelling in de stemming komen met het Jesus Christ Superstar Texel-diner. Op de zaterdagen 10 en 17 juni verzorgt chef-kok Henk Prins dit viergangenmenu in het restaurant van De Krim. Er is voor beide avonden nog een klein aantal plaatsen beschikbaar. Reserveren kan via de website www.jesuschristsuperstarttexel.nl.