Foto: Google Earth
Foto: Google Earth

Deur op kier(tje) voor Karting Texel

Laatste nieuwsberichten
Er zijn nog mogelijkheden om de midgetgolfbaan en de parkeerstrook bij Karting Texel te legaliseren. Dat antwoordden B&W deze week op vragen van de VVD, de PvdA, Texel 2010 en D66.

Nadat dit oneigenlijke gebruik van het terrein, dat een agrarische bestemming heeft, 19,5 jaar was gedoogd, besloten B&W onlangs dat het perceel in de oorspronkelijke staat moet worden teruggebracht. Voor alle achtergrondinfo: zie ‘gerelateerde links’.

B&W wijzen op de mogelijkheden van een projectafwijkingsprocedure en een zogenoemd ‘postzegel-bestemmingsplan’. Bij beide procedures moet zowel de gemeenteraad als de provincie goedkeuring geven. B&W wijzen er overigens nog op dat landbouworganisatie LTO in een e-mail heeft aangegeven dat in dit specifieke geval de afname van het agrarisch areaal niet als een probleem wordt ervaren.

Tijdens de vergadering van de raadscommissie spraken dinsdag enkele betrokkenen in over het onderwerp. Er werd tijdens de vergadering nog niets concreets afgesproken over de situatie rond Karting Texel.

“Handhaving kartingbaan laat, maar wel terecht”: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/062308/