Afbeelding

Tv-programma zoekt Texelse boswachter

Laatste nieuwsberichten
Boswachter Gezocht. Dat is de titel van een nieuw tv-programma, dat dit najaar wordt uitgezonden door SBS6. Tien natuurliefhebbers gaan de strijd aan met als inzet een felbegeerde baan: boswachter namens Natuurmonumenten op Texel.

Het gaat om een serie van acht afleveringen. Volgens de programmamakers spelen de volgende vragen een cruciale rol: “Wie beschikt er over de meeste kennis? Wie gaat er geen enkele uitdaging uit de weg? Wie gooit het roer in zijn leven helemaal om en wordt één met het landschap, de dieren en de natuur?”

Wie het beste in staat blijkt te zijn om de natuur te beschermen, mag zich de nieuwe boswachter van Texel noemen. Aanmelden voor het programma kan via sbs6.nl/programmas/boswachter-gezocht. Kandidaten moeten twintig jaar of ouder zijn. Het programma wordt gemaakt in samenwerking met Natuurmonumenten. Die organisatie met op de eigen website het volgende:

“In de serie gaan we op zoek naar de beste kandidaat voor de vacature van boswachter op Texel, in een gebied van Natuurmonumenten. De deelnemers worden getest op alle aspecten van deze veelzijdige baan. Dichterbij de natuur kom je niet. Maar boswachter word je niet zomaar. Naast natuurkennis vraagt het ook sociale vaardigheden en specifieke competenties. De kijker krijgt zo een goede beeld van het werk van boswachters en Natuurmonumenten. Daarnaast leert men de kandidaten goed kennen en krijgt men een brede kijk op de prachtige natuur in Nederland.”

De kandidaten volbrengen in acht verschillende natuurgebieden telkens twee opdrachten. Degene die naar het oordeel van een jury het slechtst heeft gescoord, valt na afloop van de aflevering af. In de laatste aflevering blijven drie kandidaten over. Uit hun midden kiest de jury de beste kandidaat. Die krijgt de baan als boswachter bij Natuurmonumenten.

Aanmelden: http://bit.ly/2q9NEYo