Foto: BME Bookings
Foto: BME Bookings

Ali B treedt op in Oudeschild tijdens Sail

Laatste nieuwsberichten
Rapper Ali B treedt op woensdag 21 juni op in Oudeschild tijdens Pre-Sail.

Ook andere artiesten betreden het podium. Grote aantallen tallships gaan in en buiten de haven voor anker in de aanloop naar Sail Den Helder. Op de kade worden diverse activiteiten georganiseerd voor groot en klein.

Op 21 juni komen vanaf 9.00 uur allereerst de Texelse basisscholen aan bod met ‘De jeugd van Texel, tijdens VOC en nu’. Deze activiteit duurt tot 12.00 uur. Om 14.30 uur zal de officiële opening van het Pre-Sail-evenement plaatsvinden met toespraken, acts en muziek. In het Zeemanskerkje in Oudeschild zal om 15.45 uur de inmiddels traditionele ‘Rede van Texel’ gehouden worden door een prominente Nederlander. Deze rede behandelt een belangwekkend onderwerp voor de gehele Nederlandse samenleving.

Vanaf 20.00 uur vormt de haven van Oudeschild een sfeervol decor voor optredens van Ali B met zijn begeleidingsband, Tim Akkerman (voormalig leadzanger van Di-rect) en band, The Cool Quest en Jug Bros. De toegang voor deze optredens is gratis.

Op donderdag 22 juni is er tussen 10.00 en 16.00 uur de gelegenheid om rondvaarten te maken langs de tallships vanuit de haven van Oudeschild. Vanaf 12.00 uur is er een Sailmarkt met een visrokerij, brocante, walvisbotten, verse vis, haring en oesters, livemuziek en Oudhollandse spelen. Alle restaurants in de haven serveren een Skilder Sail Menu. In Kaap Skil is de gehele dag de mogelijkheid om een rondleiding bij te wonen langs de maquette van ‘De Reede van Texel’. Om 16.00 uur zullen de schepen vertrekken richting hun volgende bestemming: Sail Den Helder.

Voor meer informatie over Pre-Sail: zie bijgevoegde link.


Pre-Sail: http://www.presailtexel.nl