Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/texelplaza.nl/httpdocs/includes/include_config_paths.php on line 21 Texel-Plaza

Tewaterlating voorleesboek ‘Ferry en Veertje’

Door Texelse Media
Gepubliceerd: Vrijdag 14 April 2017, 12:23 uur
4930 x bekeken
Het nieuwe voorleesboek ‘Ferry en Veertje’ zal woensdag 19 april officieel gepresenteerd worden in het Atrium van de Dokter Wagemaker.


Op deze toepasselijke plek zal er na de presentatie ook een signeersessie plaatsvinden, waar de beide makers van het boek, de Texelse schrijfster Marianne Witte en striptekenaar Gerco van Beek, aanwezig zullen zijn. De presentatie begint na 15.00 uur (vertrek boot Texel). Mensen vanuit Den Helder kunnen zich vanaf 15.30 uur bij het gezelschap vervoegen.

Het voorleesboek neemt de jeugdige lezertjes mee in een wereld vol avonturen van twee Texelse veerboten, uitgezet in acht korte verhalen. Deze verhalen zijn geschikt voor alle leeftijden. Het boek is samengesteld in opdracht van ‘Op de Boot’, als aanvulling op de Ferry en Veertje-collectie, die sinds vorig jaar verkocht wordt op de TESO-schepen.

Overeenkomsten genoeg met de huidige TESO-boten Texelstroom en Dokter Wagemaker, maar er zijn ook verschillen. Zo valt er in de aankondiging te lezen: “Wat bijna niemand weet is dat de boten als ‘Ferry’ en ‘Veertje’ de meest fantastische en grappige avonturen beleven. Waarom varen zij op een nacht stiekem de veerhaven uit met z’n tweetjes? Hoe raken ze verzeild in de Sail-parade en wie redden ze samen van de Razende Bol?”