Archieffoto Stefan Krofft
Archieffoto Stefan Krofft

Organisatoren Texelse evenementen verenigen zich

Laatste nieuwsberichten
Onder de naam Evenementen Vereniging Texel (EVT) hebben zes organisatoren van evenementen op het eiland zich verenigd. Donderdag is de eerste ledenvergadering van de vereniging.

De vereniging is opgericht om de organisatie van evenementen te vergemakkelijken voor zowel instanties als organisatoren. Het bestuur bestaat uit voorzitter Richard Segers, vice-voorzitter Jeroen Schoo, secretaris Corina van de Wetering, penningmeester Ingrid Witte en algemene bestuursleden Mark Röpke en Valerie Jongeneel.

“De oprichting komt voort uit de knelpunten omtrent regelgeving en inkoop, waar iedere organisator en instantie tegenaan loopt”, meldt de club. “Het doel van EVT is een krachtig orgaan te vormen en een gesprekspartner te zijn naar instanties en overkoepelende zaken. De vereniging heeft nauw contact met de gemeente en levert input voor het evenementenbeleid.”

“Het aanleggen van een kennisbank is een wens, waarbij kennis over subsidietrajecten, het evenementenbeleid en vergunningen uitgewisseld kunnen worden. Daarnaast wordt er gezamenlijk gekeken naar de specifieke behoefte omtrent inkoop van materiaal. De vereniging vindt het belangrijk dat continuïteit van evenementen worden gewaarborgd en dat er kritisch wordt gekeken naar het verduurzamen van de evenementen.”

22 organisatoren van evenementen hebben zich reeds aangemeld als lid. De ledenvergadering wordt donderdag gehouden bij strandpaviljoen Paal 17 Aan Zee. De inloop is vanaf 20.00 uur, de vergadering wordt geopend om 20.30 uur. Wie lid wil worden en de vergadering wil bijwonen, kan zich opgeven via e-mail: EVTtexel@gmail.com.