Texel´94 - VVW werd 2-3. (Foto's: Willem Sangers)
Texel´94 - VVW werd 2-3. (Foto's: Willem Sangers)

De Koog en ZDH winnen, Texel’94 verliest koppositie

Laatste sportnieuws
Texel’94 heeft het belangrijke duel tegen VVW thuis met 2-3 verloren. SV De Koog en ZDH deden wel goede zaken. De Koog won met 4-0 van VZV, ZDH speelde uit tegen AGSV en won met 0-1. SV Oosterend wist niet te winnen en verloor thuis met 0-2 van Callantsoog.

“Het is ons niet gegund. VVW blijft voor ons een lastig te bespelen ploeg waar we het altijd heel moeilijk tegen hebben”, vertelt elftalleider Rob van der Stap van Texel’94. “Onze ploeg mist een behoorlijk aantal spelers vanwege wintersportvakanties. Dat is een aderlating voor het team”, gaat Van der Stap door. Toch maakte Texel’94 een sterke start. “We waren wel degelijk gevaarlijk soms, maar na 20 minuten kwam VVW toch op voorsprong (0-1). Dat bleef het ook tot aan de rust”, vertelt Van der Stap. Het was op sommige momenten een grimmige wedstrijd waarbij vol overgave werd gevoetbald door beide teams. Toch kreeg Texel’94 volop kansen. “Na ongeveer 20 minuten in de tweede helft maakte Lucas Ipenburg met een kopbal prachtig 1-1. Hierna werd het een open wedstrijd waarbij we de 2-1 op onze schoen hadden. Dan moet je een beetje geluk hebben. Helaas kwamen we hierna met 1-2 en via een penalty met 1-3 achter te staan. Dit was een grimmige fase met onnodige gele kaarten. Uiteindelijk bepaalde Sander de Haan de eindstand op 2-3”, gaat Van der Stap door. “We staan na het verlies weer met beide benen op de grond. Maar dat is ook voetbal hè”, besluit Van der Stap.

SV De Koog nam het in eigen huis op tegen VZV. De ploeg van trainer John Dobma kon de koppositie in de competitie consolideren door met 4-0 te winnen. “Het was een knappe overwinning. Ik heb genoten van een heerlijk middagje De Koog”, vertelt Dobma. “We misten vier basisspelers en kregen direct volop kansen. Pas in de 44e minuut verzilverden we een kans via Ben Siebinga (1-0). In de blessuretijd van de eerste helft kwamen we zelfs nog op 2-0 via Alex Daalder.” Dit wedstrijdbeeld zette zich in de tweede helft door en De Koog liep via Myren Helleman (3-0) en opnieuw Alex Daalder verder uit. Dobma vertelt dat hij maandag jarig is en daarom een taart had meegenomen naar de kantine van De Koog. “We gaan nu eerst taart eten en bier drinken op de overwinning. Het was een mooie dag”, besluit Dobma.

SV Oosterend nam het in eigen huis op tegen Callantsoog. “Het was een zeer matige wedstrijd op een slecht veld”, vertelt assistent-trainer Nico Kremer van Oosterend. Met name het eerste kwartier gaf Oosterend de wedstrijd weg. “De 0-1 en de 0-2 vielen in het eerste kwartier door domme fouten en kadootjes”, vertelt Kremer. In de tweede helft begon Oosterend zowaar beter te voetballen. “We kregen twee á drie opgelegde kansen. Maar dan moet je ze wel maken natuurlijk.” Beide ploegen scoorden uiteindelijk niet meer. De stand bleef dan ook 0-2 in het voordeel van Callantsoog. “Als ik zo terugkijk op de wedstrijd zag ik een slechte eerste helft en een redelijke tweede helft. We misten behoorlijk wat basisspelers op het middenveld maar hadden best een doelpunt kunnen maken”, besluit Kremer.

ZDH deed wel goede zaken deze zondag. Uit bij AGSV wist de ploeg drie punten weg te slepen. “In de 24e minuut maakte Jelmer Bomas vanuit de rand van de zestien de 0-1. Dat was ook gelijk genoeg voor de overwinning”, vertelt speler Mike de Bruijn die zelf het laatste kwartier meespeelde (en net terug is van vakantie uit Kuala Lumpur). “Het was een wedstrijd waarin veel fouten werden gemaakt, het veld was bovendien hobbelig. We creëerden door slordigheden juist kansen voor de tegenstander in plaats van andersom”, gaat De Bruijn door. “De 0-2 hing eerder in de lucht dan de 1-1, we kregen kansen genoeg maar het bleef spannend tot het eindsignaal. Ik moet zeggen dat vandaag toch het voorjaar wel een beetje in de lucht hing, het was namelijk prachtig voetbalweer. We keren dan ook met een goed gevoel terug naar Texel”, besluit De Bruijn.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding