Het gebied tussen de Pontweg en Anne Frankstraat. (Beeld: Google Maps)
Het gebied tussen de Pontweg en Anne Frankstraat. (Beeld: Google Maps)

Bestemmingsplan Anne Frankstraat naar gemeenteraad

Laatste nieuwsberichten
Burgemeester en wethouders hebben besloten het bestemmingsplan voor het gebied tussen de Pontweg en de Anne Frankstraat in Den Burg ongewijzigd vast te stellen. B&W leggen het plan nu voor aan de gemeenteraad.

Het bestemmingsplan heeft van 1 november 2016 tot en met 12 december 2016 als ontwerp ter inzage gelegen. Op het plan werden vier zienswijzen ingediend. “De ingediende zienswijzen vormen geen aanleiding tot wijziging van het plan”, aldus B&W. Na definitieve vaststelling door de gemeenteraad wordt het plan opnieuw voor zes weken ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen tegen dit plan in beroep gaan. Pas wanneer het plan definitief in werking is getreden kunnen er omgevingsvergunningen voor de bouw van bijvoorbeeld woningen worden verleend.

Binnen het bestemmingsplan is ruimte voor de bouw van woningen vanuit Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Hiervan zijn er reeds vijf opgeleverd. Het huidige plan gaat uit van in totaal dertien woningen, hiervan kunnen er nog acht worden gerealiseerd. Centraal binnen het plan ligt een groenvoorziening met daarin een wadi. Het bestemmingsplan is te raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl (zie ook ‘gerelateerde links’).

De eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad is op woensdag 22 maart om 19.30 uur in het gemeentehuis in Den Burg. Daarvoor is er nog een vergadering van de raadscommissie op 7 en 8 maart.


Nieuw bestemmingsplan voor gebied Pontweg/Anne Frankstraat: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/055568/