Hoeve Axel aan de Vuurtorenweg. (Foto: Mikel Knippenberg)
Hoeve Axel aan de Vuurtorenweg. (Foto: Mikel Knippenberg)

Ruimte voor kamperen bij de boer aan Vuurtorenweg

Laatste nieuwsberichten
Hoeve Axel aan de Vuurtorenweg in De Cocksdorp krijgt van burgemeester en wethouders toestemming om het agrarisch erf uit te breiden met 1.025 m2. Hiermee wordt voldaan aan de (toekomstige) regels ten aanzien van kamperen bij de boer.

Op het perceel wordt al langer gekampeerd bij de boer. De boerderijcamping heeft 14 kampeerplaatsen. Om dit ook in de toekomst te kunnen blijven doen is een aanpassing nodig van het bestemmingsplan. Een voorwaarde voor kamperen bij de boer is dat dit binnen het bouwvlak gebeurt of binnen de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – erf’. “Inmiddels is er een erfinrichtingsplan aangeleverd en hiermee wordt voldaan aan de voorwaarden voor kamperen bij de boer. Daarom is het verzoek gehonoreerd”, aldus B&W. De wijzigingsprocedure van het bestemmingsplan wordt met dit besluit in gang gezet en er kunnen nog zienswijzen worden ingediend door belanghebbende partijen. Met de eigenaar wordt een anterieure overeenkomst aangegaan.

De procedure is vergelijkbaar met de aanvraag van Willemshoeve aan de Schorrenweg in Oosterend (zie ook ‘gerelateerde links’).


Agrarisch bedrijf aan Schorrenweg mag erf uitbreiden: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/061349/