Afbeelding

Uitstel CNG Texelstroom: installatie mist onderdeel

Laatste nieuwsberichten
Eind november zijn de CNG-opslagcontainers geplaatst op de Texelstroom (zie ‘gerelateerde links’). Omdat een onderdeel mist, kan voorlopig nog niet worden gestart met testvaarten op de CNG-brandstof.

De levertijd van het missende onderdeel is zes weken, maar omdat Dokter Wagemaker tot eind januari in onderhoud is (zie elders in deze krant) kan het onderdeel niet eerder dan in februari worden geplaatst.

De brandstoftanks die in november werden geplaatst, staan achter de stuurhuizen en zijn aangesloten op de installatie aan boord. Deze week wordt het CNG-leidingwerk inwendig schoongespoeld, wat zou betekenen dat de brandstofinstallatie bijna gereed is voor gebruik.

Tijdens het afnemen van de CNG-installatie werd echter duidelijk dat een extra afsluiter dient te worden geplaatst in het leidingwerk van de reduceerunit. “De levertijd van dit onderdeel(tje) is zes weken”, meldt TESO. “Met de leverancier van de unit worden de hiervoor uit te voeren werkzaamheden ingepland kort nadat het onderhoud van de Dokter Wagemaker is afgerond.” Vervolgens kunnen testvaarten op de “relatief milieuvriendelijke CNG-brandstof” worden uitgevoerd.


Texelstroom uit de vaart vanwege inbouw CNG: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/060865/