Archieffoto
Archieffoto

B&W verlenen medewerking aan afwijkingsprocedure PH-dijk

Laatste nieuwsberichten
Burgemeester en wethouders hebben besloten medewerking te verlenen aan de start van de uitgebreide afwijkingsprocedure voor de uitvoering van het dijkversterkingsproject PH-dijk.

Inmiddels heeft ook het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. Deze aanvraag is aangeleverd aan het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en wordt ter inzage gelegd. De afwijkingsprocedure is noodzakelijk omdat het project op bepaalde onderdelen strijdig is met de vigerende bestemmingsplannen op het eiland. Het totale project valt binnen drie bestemmingsplannen. Dit zijn: Buitengebied Texel 2013, ’t Horntje en Waddengebied. In ’t Horntje is het plan strijdig met het bestemmingsplan vanwege de bestemming bedrijfshaven. Binnen het bestemmingsplan Waddengebied geldt dit voor de aanleg van een fietspad en een uitzichtpunt.

Het bestemmingsplan Buitengebied Texel 2013 laat wel ruimte voor recreatief gebruik van de gronden binnen het project. Dit geldt ook voor het strandje van Ceres. B&W hebben besloten medewerking te verlenen aan de start van de procedure “om af te kunnen wijken van de bestemmingen voor waar dat nodig is.” Dit betreft het bestemmingsplan in ’t Horntje en de aanleg van het fietspad en het uitzichtpunt. Het totale plan staat onder coördinatie van Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland. GS zorgen voor de bekendmaking en de tervisielegging van alle (ontwerp) besluiten. Daarnaast coördineren GS de afstemming met andere betrokken partijen.


Fietspad toch opgenomen in plannen PH-dijk: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/060743/