Afbeelding

Kinderboekenweek

Laatste kunst & cultuurberichten
De Kinderboekenweek heeft dit jaar als thema ‘Voor altijd jong!’ Van 5 tot 16 oktober staan kinderen én hun opa’s en oma’s in het middelpunt.

In de bibliotheek aan de Drijverstraat in Den Burg wordt op woensdag 5 oktober voorgelezen door de ‘voor-altijd-jonge’ vrijwilligers opa Aris Bremer en oma’s Leny Bremer en Marian Zegers. Aansluitend mag jong en oud meedoen met het samen inkleuren van een reuzekleurplaat.

Op woensdag 12 oktober begint om 14.00 uur een knutselmiddag. Jeugdige oma’s staan dan klaar om met de kinderen (en hun grootouders) creatief bezig te zijn. In kleine groepjes kunnen ze ‘ouderwetse’ activiteiten doen, zoals boekenleggers stempelen, een armbandje punniken, een sleutelhanger macrameeën, poëzieversjes schoonschrijven en sjoelen.

Vrijdag 14 oktober presenteert Evelien van Dort haar nieuwe boek ‘Funny op Texel’. Dit is het nieuwste deel van de populaire serie paardenboeken over Funny. De schrijfster presenteert een interactief inloopprogramma over dit boek en andere eilandverhalen, met voorlezen, een rijmlied, schrijftips voor een eigen bestseller en het grote boekenvraagspel. Het programma duurt van 15.00 tot 17.00 uur, maar tussendoor binnenlopen mag ook.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig. Kinderen worden uitgenodigd om zoveel mogelijk samen met hun grootouders te komen.