Deze trap zou volgens Texel 2010 vervangen moeten worden. (Archieffoto Frank Grootemaat)
Deze trap zou volgens Texel 2010 vervangen moeten worden. (Archieffoto Frank Grootemaat)

Texel 2010: rolstoeltrap en fietsgleuf op dijk Oudeschild

Laatste nieuwsberichten
Nu de coupure in de dijk bij Oudeschild er niet kan komen (zie ‘gerelateerde links’), pleit Texel 2010 voor een bredere en toegankelijkere trap. De partij dient hierover woensdag een motie in tijdens de raadscommissievergadering.

“De huidige, gedateerde trap dient ons inziens vervangen te worden door een nieuwe trap, passend bij dorp en dijk. Het moet daarnaast voor iedereen mogelijk worden om op die plaats van de haven naar Oudeschild te komen of andersom. Maximale toegankelijkheid dus, door een rolstoeltrap-voorziening naast de trap aan beide zijden van de dijk en het aanbrengen van een zogenaamde ‘fietsgleuf’.”

Volgens de partij wordt een deel van het oorspronkelijke doel van de coupure alsnog bereikt: een betere verbinding tussen haven en dorp. Texel 2010 wil dat B&W hierover in overleg treden met het hoogheemraadschap. Als er duidelijkheid is over de haalbaarheid, kosten, voorwaarden en planning kan de gemeenteraad er vervolgens een besluit over nemen.

D66 heeft overigens nog enkele vragen gesteld aan B&W over het niet kunnen realiseren van de coupure. De partij wil onder andere meer duidelijkheid over de nieuwe regels voor veilige dijken.

“Geen coupure in Oudeschild”: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/060529/