Afbeelding

Strand Ceres dicht voor badgasten en hondenuitlaters

Laatste nieuwsberichten
Het strandje bij Ceres mag in de toekomst niet meer recreatief worden gebruikt.

Na de zandige versterking van de Prins Hendrikdijk ontstaat een groot, aaneengesloten natuurgebied waar badgasten en hondenuitlaters niet langer welkom zijn, dus ook niet op het vooral bij Texelaars uitermate populaire strandje. Texels Belang is het niet eens met deze stellingname van het hoogheemraadschap en dient hierover woensdag een motie in tijdens de vergadering van de raadscommissie.

De partij is teleurgesteld in het feit dat het hoogheemraadschap recreatief medegebruik niet wil toestaan, ondanks opmerkingen van de adviesgroep die betrokken is bij de dijkversterking.
“Het onverkort vasthouden aan de typering natuur die daar ontstaat, zonder mogelijkheid om er te recreëren, zou te maken hebben met de vergunningverlening”, aldus Texels Belang. “De zandige dijkversterking zou alleen mogen als het gebied op de door hoogheemraadschap geschetste manier wordt ingericht. Met het verlies van Ceres dus, als geliefd strandje.”

“Wij vinden dat er nog niet genoeg gedaan is om Ceres te behouden en willen dat het college zich daar hard voor inzet. We steunen de zandige dijkversterking, maar vinden het belangrijk dat alle mogelijkheden worden onderzocht om binnen die plannen Ceres te behouden. Natuur is mooi, maar moet ook beleefd kunnen worden.”

Texels Belang hoopt dat andere partijen de motie zullen steunen. Een eerste reactie van Dries Veltkamp (PvdA) laat aan duidelijkheid niets te wensen over: “We maken als Tesselaars zelf wel uit op welk strand we lopen. Daar hebben we het hoogheemraadschap niet voor nodig. Het is ons eiland!”