Er is behoefte aan bijvoorbeeld goede koks. (Eigen foto)
Er is behoefte aan bijvoorbeeld goede koks. (Eigen foto)

Tekort aan horecapersoneel op Texel

Laatste nieuwsberichten
Uit cijfers van vacatureplatform ‘Werken op een Eiland’ blijkt dat veel horecazaken momenteel kampen met een groot personeelstekort.

Het vacatureplatform heeft op dit moment een recordaantal vacatures openstaan. Peter Koorn, eigenaar van 53 Graden Noord en initiatiefnemer van Werken op een Eiland, merkt dat er op dit moment veel vraag is naar goede koks en bedieningsmedewerkers. “We worden vrijwel dagelijks gebeld met de vraag of we echt geen geschikte kandidaten hebben. Volgens de laatste cijfers zijn meer dan twintig bedrijven via onze website op zoek naar geschikt horecapersoneel.”

Volgens Koorn is het personeelstekort te wijten aan een combinatie van factoren. “We merken dat het drukker is op het eiland en tegelijkertijd lijkt het lastiger om seizoensmedewerkers van de vaste wal te trekken.” Robert Nouwen van restaurant Quinty’s in De Koog kan zich vinden in het probleem. “We merken dat seizoenswerkers steeds hogere eisen stellen aan hun verblijfsplaats. Sliepen ze vroeger vaak in een tent op de camping, nu willen ze graag een mooie kamer. Het is erg moeilijk om voldoende personeel te vinden.”

Dat er nu zelfs in het hoogseizoen een tekort aan personeel is op het eiland, baart Koorn zorgen. “Normaal gesproken was het personeelstekort in de zomermaanden nog wel te overzien. Pas in september ontstonden pas de grootste problemen, wanneer de vakantiekrachten weer naar school moeten.” Joost Hoogenbosch, eigenaar van Strandpaviljoen Vijftien en Restaurant Catharinahoeve is al lang hard op zoek naar goed personeel. Hij maakt zich ook zorgen over de periode na de zomervakantie in september.

“Het is druk op het eiland en op de één of andere manier lukt het maar niet om goede koks en bedieningsmedewerkers te vinden. Vorige week hebben we zelfs een grote advertentie laten plaatsen in een krant aan de vaste wal. Wij kunnen ook onderdak regelen, maar toch blijft het lastig om de juiste mensen te vinden”, laat Hoogenbosch weten. “Als dit zo door gaat, hebben we in september echt een probleem.” Meer informatie en solliciteren op een horecafunctie op Texel kan via de website werkenopeeneiland.nl (zie ook ‘gerelateerde links’).


Werken op een eiland: http://www.werkenopeeneiland.nl/