Angelique ontvangt zoenen en bloemen bij haar afscheid van de kaaskraam. (Foto's: Mikel Knippenberg)
Angelique ontvangt zoenen en bloemen bij haar afscheid van de kaaskraam. (Foto's: Mikel Knippenberg)

Afscheid Angelique Bezoet de Bie van kaasmarkt

Laatste nieuwsberichten
Maandag nam Angelique Bezoet de Bie na negen jaar afscheid van de kaaskraam van kaasboerderij Wezenspyk. “Het werd me lichamelijk te zwaar en dan bedoel ik vooral het tillen en werken in de opslag”, aldus Angelique.

Angelique werkte de laatste jaren veel samen met Saskia van Heerwaarden en zij gaat nu verder met haar zus Marlies. Angelique ontving een grote bos bloemen en werd bedankt voor alle trouwe jaren dat ze op de diverse markten van Texel heeft gestaan. “Zelf vond ik de markt hier in Den Burg op maandag heel erg leuk. De sfeer onder de collega’s en de klanten is top. We verkopen hier onze eigen producten en kunnen het hele verhaal rond de kazen aan onze klanten vertellen”, vertelt Angelique.

De kazen van Wezenspyk zijn internationaal bekende kazen. “Vaak krijgen we vragen van toeristen uit Duitsland, Groot Brittannië en zélfs Frankrijk. Ze nemen dan ook vaak een ronde kaas van ons mee en komen het jaar erop speciaal hiervoor weer terug. Waar we natuurlijk ook om bekend staan is ons kaasplankje van Wezenspyk. Dat maakt een gerecht natuurlijk helemaal af”, lacht Angelique. Vanaf nu gaat Angelique zich helemaal richten op haar tweedehands kledingzaak aan de Burgwal: de Sjop. Dit is een kledingzaak voor zowel dames als heren. Meer informatie over de Sjop via ‘gerelateerde links’.


De Sjop: http://www.sjoptexel.nl/
Afbeelding