Gunnar en Lisa Larsen winnen de Ronde. (Foto: Mikel Knippenberg)
Gunnar en Lisa Larsen winnen de Ronde. (Foto: Mikel Knippenberg)

Terugblik op 39e Ronde om Texel

Laatste nieuwsberichten
Gunnar en Lisa Larsen wonnen zaterdag de Ronde om Texel. Op zondag won Amado Vrieswijk de alternatieve Ronde voor Windsurfers.

Het zeilduo Larsen won zowel op Line Honours als op handicap (Texel Rating). De nummers twee en drie bij de Line Honours (Gavin Colby/Peter Dubbelaar en William Sunnucks/Mark Self) zakten op handicap naar beneden in de ranglijst. Als de Texel Rating wordt toegepast is het duo Oscar Zeekant/Karel Begemann tweede. Derde overall is dan Thijs Visser/Renske Hijlkema. Het was een ronde die zich kenmerkte door lichtweer omstandigheden waarbij de ervaring van de zeilers de doorslag gaf. Voor de definitieve uitslagen zie ‘gerelateerde links’.

Het windsurf rondje viel op zaterdag in het water. Alleen Vincent Jansen bereikte gate 2, maar hij werd uit de wedstrijd genomen. Zondag revancheerden 23 windsurfers zich. Om 10.50 uur startten zij bij Paal 9 met daarbij ook Texelaar Adriaan van Rijsselberghe. De wind was met 12 tot 15 knopen bijna ideaal. Amado Vrieswijk was de snelste voor Dennis Littel en Adriaan van Rijsselberghe. Zij bleven boven het ronde record van 2.07.10 uur.

Opvallend was de goede sfeer die op het strand heerste ondanks het feit dat zoveel zeilers moesten omkeren bij de vuurtoren en de VC-boei. Daarbij komt de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers die dit evenement hebben mogelijk gemaakt. Op het strand, op het water en achter de schermen. Bijgevoegd nog een sfeerimpressie van de Ronde om Texel 2016.


Ronde om Texel prooi voor duo Larsen: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/059856/
Zonder vrijwilligers kan de Ronde niet bestaan. (Foto: Mikel Knippenberg)
Cats nabij de vuurtoren. (Foto: Mikel Knippenberg)
Live posities van de zeilers verlevendigen de Ronde. (Foto: Mikel Knippenberg)
Veel lokale betrokkenheid bij de Ronde. (Foto: Mikel Knippenberg)
Op zondag begint voor veel zeilers de tocht huiswaarts. (Foto: Mikel Knippenberg)