Winnaar Amado Vrieswijk komt uit de branding bij Paal 9. (Foto: Mikel Knippenberg)
Winnaar Amado Vrieswijk komt uit de branding bij Paal 9. (Foto: Mikel Knippenberg)

Windsurfer Amado Vrieswijk wint Wilde Ronde

Laatste nieuwsberichten
Op zondagochtend bleek dat de geruchten over een ‘Wild Rondje Texel’ klopten.

Een handjevol kleurrijke windsurfers had dit binnen een dag op poten gezet. Om 10.50 uur startten 23 watersportfanaten voor hun Rondje Texel. Ditmaal vanaf Paal 9. Amado Vrieswijk van Bonaire was de snelste. Hij kwam na 2 uur en 32 minuten aan bij de finish. Dennis Littel (2.33 uur) werd tweede, Texelaar Adriaan van Rijsselberghe (2.42 uur) werd derde. Het ronde record (2.07.02 uur) bleef staan.

In tegenstelling tot zaterdag stond er vandaag een heerlijke wind (12 tot 15 knopen) en een prachtig zonnetje. Topcondities voor een snel rondje. Het Wilde Rondje stond onder organisatie van Surfclub Texel. “Het mooiste vond ik de zon en de wind vandaag. Lastig vond ik het eerste stuk downwind varen richting de vuurtoren”, vertelt winnaar Amado Vrieswijk. “De Waddenzee was lekker vlak, daar gingen we erg snel op onze Formula planken.”

De nummers één en twee lagen dicht bij elkaar en de strijd werd uiteindelijk beslist op het stukje uit de branding voor Paal 9 richting de tafel van het wedstrijdcomité. Vrieswijk was daarin sneller dan Littel. Vooral het laatste stuk vanaf De Hors tot aan de finish ging héél erg snel. “Vorig jaar ging een deel van mijn giek nog kapot vlakbij De Hors. Dit keer ging de rondgang van De Hors prima. Het was eigenlijk een downwind slalom vanaf de zuidpunt van Texel. In deze condities is dat heerlijk”, besluit Vrieswijk. Zijn volgende bestemming is Pozo Izquierdo op Gran Canaria.


Windsurfers zondag toch gestart: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/059858/
Dennis Littel vlak voor de finish. (Foto: Mikel Knippenberg)
Vrieswijk finisht als eerste. (Foto: Mikel Knippenberg)
Amado Vrieswijk komt op de finish af. (Foto: Mikel Knippenberg)
Dennis Littel werd tweede. (Foto: Mikel Knippenberg)
Adriaan van Rijsselberghe werd derde. (Foto: Mikel Knippenberg)