Archieffoto Frank Grootemaat
Archieffoto Frank Grootemaat

Deelnemersveld Ronde om Texel uitgebreid

Laatste nieuwsberichten
550 catamarans en 100 windsurfers. Het aantal watersporters dat de komende jaren het water op mag tijdens de Ronde om Texel is uitgebreid. Het bestuur kreeg onlangs bericht van de provincie dat een vergunning voor de komende vijf edities rond is.

De organisatie beschikte over een vergunning voor 250 catamarans en 50 surfers. Het bestuur liet vorig jaar al weten dat het doel was om het deelnemersveld zo snel mogelijk weer te vergroten en is verheugd dat dit al op zo’n korte termijn is gelukt. Het maximum van 550 catamarans wordt dit jaar waarschijnlijk nog niet gehaald, verwacht voorzitter Robbert de Jong.

“Inmiddels hebben we nog twee weken te gaan en hebben we de 260 inschrijvingen al bereikt. Dat betekent dat we voorliggen op vorig jaar. Ik vermoed dit jaar ongeveer 325 deelnemers te verwelkomen op een catamaran. Wat de surfers betreft staan er nu 18 deelnemers ingeschreven. De ervaring leert dat veel deelnemers de weersvoorspellingen afwachten en pas laat inschrijven.”

Wie mee wil doen, kan voor informatie en inschrijven terecht op Roundtexel.com. De 39e editie van de Ronde om Texel is op zaterdag 25 juni. In de week ervoor zijn er al diverse andere wedstrijden en activiteiten. Lees meer over de Ronde in Texel dit Weekend op pagina 11.

Ronde om Texel: http://roundtexel.com/