Lonely Planet zet Texel in top tien

Door Frank Grootemaat
Gepubliceerd: Dinsdag 24 Mei 2016, 10:10 uur
4303 x bekeken
Het kon deze zomer weleens druk worden op Texel.


De internationale reisgids Lonely Planet nam het eiland voor het eerst op in de top tien van beste Europese vakantiebestemmingen. Texel is de enige Nederlandse notering in de lijst en staat op plek negen. Voor het samenstellen van de lijst gaan de Lonely Planet-auteurs op zoek naar verborgen pareltjes, verrassende steden, onontdekte stranden, hippe plekken om te eten, drinken en logeren en bestemmingen die ideaal zijn voor gezinsvakanties. “Prachtig en nog redelijk onontdekt”, oordeelden de Lonely Planet-experts over Texel.

De belangrijkste reden om Texel een plek in de top tien toe te kennen, is de ‘overvloed aan ervaringen’ die reizigers er kunnen opdoen. Naast het natuurschoon worden ook de vele muzikale, culturele, culinaire en sportieve festiviteiten genoemd. Verder wordt gewezen op de smakelijke eilandkeuken, de kleinschalige, luxueuze hotels, de snelle en frequente veerdienst en de ligging aan Werelderfgoed Waddenzee “Ga ernaartoe, voordat de rest van Europa het ontdekt”, zo meldt de reisgids.

VVV-directeur Wouter de Waal is blij met de notering van Texel in de ‘Best of Europe’ top tien. “Lonely Planet is al decennialang een autoriteit op het gebied van interessante bestemmingen en betrouwbare reisinformatie. Niet alleen de gidsen worden door miljoenen mensen over de hele wereld gelezen, ook met het gelijknamige magazine, de website en social media wordt een miljoenenpubliek bereikt.”

“Dat het bedrijf redactionele onafhankelijkheid hoog in het vaandel heeft staan, maakt onze notering in deze top tien extra waardevol. Ik ben ervan overtuigd dat Texel met deze aanbeveling reizigers van over de hele wereld aan gaat trekken en daarmee een heel nieuw publiek aanboort. Toeristen die Amsterdam bezoeken, zullen Texel een niet te missen uitbreiding van hun trip vinden.”
Formule 1-spel
Reacties (2)