De sfeer was goed tijdens het Texelrunnertje. (Foto: Mikel Knippenberg)
De sfeer was goed tijdens het Texelrunnertje. (Foto: Mikel Knippenberg)

Texelrunnertje geslaagd

Laatste sportnieuws
“De sfeer was geweldig iedereen was razend enthousiast. Veel teams willen zich meteen inschrijven voor de volgende editie”, aldus organisator Connie Joling van Sportservice Texel.

Zaterdag liepen tien teams een ronde van twintig kilometer over Texel, eigenlijk een mini-Roparun. De teams bestonden uit vier personen: één persoon liep, drie personen fietsten. Om de kilometer werd afgewisseld. “Met name het feit dat je met zijn vieren bij elkaar bent zorgt voor veel gezelligheid. De fietsers moedigen de loper aan. Dat is weer eens iets anders dan van wisselpunt naar wisselpunt lopen of in de auto zitten”, vertelt een enthousiaste Connie.

Er deden twee ‘overkantse’ teams mee uit Den Haag en Amsterdam. Ook deed een jong team mee met deelnemers van 9 en 11 jaar. Ook de voetbaldames van Texel deden mee. “Ze waren snel en fanatiek”, vertelt Joling. In totaal werd ongeveer €380,- opgehaald voor de Roparun (en de Texelrunners). Tijdens de Roparun lopen estafetteteams in estafette van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. De Texelrunners doen hieraan mee en halen geld op voor mensen met kanker. Het motto van de Roparun is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”


Texelrunners: http://www.roparuntexel.nl/
Teams nabij de Waddenzeedijk van Oudeschild. (Foto: Mikel Knippenberg)