Melle en Nicolet Zegel met drie fietsen van de merken Votani en BESV. (Foto: Frank Grootemaat)
Melle en Nicolet Zegel met drie fietsen van de merken Votani en BESV. (Foto: Frank Grootemaat)

Topverkopers Melle en Nicolet Zegel naar Taiwan

Laatste nieuwsberichten
Melle en Nicolet Zegel keken wel even vreemd op toen ze vorige week tijdens een dealerdag in Amsterdam naar voren werden geroepen.

Zegel Fietsen uit Den Burg bleek in Nederland de meeste fietsen van de merken Votani en BESV te hebben verkocht. Uit waardering voor deze prestatie mogen Melle en Nicolet naar de fabriek van de producent van deze e-bikes en een grote fietsenshow. Dit alles is niet naast de deur, maar in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Daar worden de fietsen van de merken Votani en BESV gemaakt.

De Taiwanese elektronicafabrikant Darfon produceert sinds enkele jaren e-bikes en is sinds vorig jaar ook actief op de Nederlandse markt. “Het ontwerp van deze fietsen sprak ons meteen aan toen we ze vorig jaar zagen op een beurs”, zegt Melle. “De fietsen van Votani zijn hippe modellen en BESV levert vooral designfietsen.” Nicolet vult aan: “De prijs-kwaliteitverhouding is goed en voor elektrische fietsen zijn ze behoorlijk licht. Een model van BESV is zelfs de lichtste e-bike ter wereld.”

Zegel Fietsen werd dealer van deze Taiwanese merken en was de eerste fietsenzaak in Europa die één van deze e-bikes verkocht. Vorige week bleek dat ze in Nederland bovendien de bestverkopende dealer zijn. “Op de dealerdag waren ook veel grote fietsenzaken, dus dit is toch best een mooie prestatie voor zo’n kleine, Texelse fietsenwinkel”, zegt Melle.

In maart volgend jaar gaat het stel naar Taipei. Binnenkort bezoekt een Taiwanese delegatie de winkel in Den Burg.