Gemeente steunt Klaassen en Dolman met €1.000,-

Door Mikel Knippenberg
Gepubliceerd: Zaterdag 02 April 2016, 16:53 uur
2748 x bekeken
In het bijzijn van wethouder Hennie Huisman, ereburger Kees de Jager, de Stichting VIPSport en de Sportraad is wereldkampioen Larissa Klaassen gehuldigd in strandpaviljoen Paal 9.


Huisman overhandigde namens de gemeente een cheque van €1.000,- aan Klaassen om haar te steunen in haar voorbereiding op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Haar fietsmaatje Dolman kon er vanwege verplichtingen elders niet bij zijn.

Hetty van Dijk, voorzitster van de Stichting VIPsport benadrukte nogmaals hoe belangrijk het is om Klaassen en Dolman te ondersteunen richting Rio de Janeiro. “Paralympiërs moeten alles uit eigen zak betalen. Larissa en haar pilote Haliegh Dolman hebben in totaal €44.000,- nodig. Hiervan is met de donatie van de gemeente €42.000,- binnen. Daar zijn we heel erg blij mee en dat is vooral te danken aan het doorzettingsvermogen en de vastberadenheid van beide dames”, aldus Van Dijk.

Wethouder Hennie Huisman zette de kersverse wereldkampioen in het zonnetje. “Vorig jaar maakte je nog een harde val. In november 2014 werd je nog uitgeroepen tot de stoerste vrouw van de Viva 400 en nu sta je bijna in Rio de Janeiro. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Vandaar dat we jou namens de gemeente een extra steuntje in de rug geven van €1.000,-”, aldus een enthousiaste Huisman. Iedereen die een donatie wil doen kan dat doen via de website van VIPSport via ‘gerelateerde links’.
Formule 1-spel
Reacties (0)