Een trotse Larissa Klaassen en Haliegh Dolman in de regenboogtrui. (Foto: Twitter@Larissa_txl)
Een trotse Larissa Klaassen en Haliegh Dolman in de regenboogtrui. (Foto: Twitter@Larissa_txl)

Klaassen en Dolman wereldkampioen

Laatste nieuwsberichten
In het ‘Velodromo Montichiari’ in Italië zijn Larissa Klaassen en Haliegh Dolman wereldkampioen geworden op de kilometer tijdrit.

Samen met haar pilote Dolman waren ze al hun concurrenten te snel af. Het tandem-duo eindigde voor het Britse koppel Sophie Thornhill en Helen Scott. Klaassen en Dolman werden vorig jaar nog tweede op het WK in Apeldoorn achter de Britse dames. Nu zijn de rollen omgekeerd. Tegen de NOS vertelt Dolman dat ze allebei moesten huilen toen ze wisten dat ze wereldkampioen waren. “Zo blij waren we.”

Klaassen en Dolman reden 1.06.095 over 1.000 meter. “Dat is 3,5 seconden sneller dan vorig jaar”, vertelt Dolman na de race. “We hebben het afgelopen jaar bijna dagelijks samen getraind op de baan in Alkmaar, daar is dit het resultaat van.” De Nederlandse paralympische tandemwielrenners deden het goed op het WK baanwielrennen in Italië. Er werd maar liefst goud, zilver en brons gewonnen.

De ultieme droom van Klaassen en Dolman is om dit jaar mee te doen aan de Paralympics in Rio de Janeiro. Hiervoor is minimaal een bedrag van €35.000,- noodzakelijk. De Stichting VIPSport zet zich hiervoor in en heeft recentelijk met een statiegeldactie op Texel €442,10 opgehaald. Op de website naarrio.nl laat de stichting weten dat er nog minimaal €3.000,- nodig is om de droom van Klaassen en Dolman in vervulling te laten gaan. Doneren kan via ‘gerelateerde links’.


Larissa en Haliegh naar Rio: http://www.naarrio.nl