Texel Airport krijgt webcam cadeau

Door Frank Grootemaat
Gepubliceerd: Dinsdag 23 Februari 2016, 10:51 uur
4125 x bekeken
Nadat de live HD-webcam het onlangs had begeven, was het niet meer mogelijk om via de website van Texel Airport de weersomstandigheden op het eiland te bekijken. Dankzij een spontane actie van sportvlieger Ton Maas is dat euvel binnen een week verholpen.


Voor veel sportvliegers en toeristen is het een vast ritueel: voorafgaand aan hun bezoek aan het eiland kijken ze via de webcam van Texel Airport hoe het met het weer is gesteld. Ook amateurvlieger Ton Maas, die al 22 jaar op Texel vliegt, keek regelmatig naar de live streaming-beelden. Tot zijn verbazing zag hij recentelijk geen bewolking, regen of sneeuw meer verschijnen op zijn beeldscherm, maar een zwart vlak met dansende witte bolletjes en de mededeling ‘Sorry, webcam unservicable!’

Via een whatsapp-berichtje aan Ed en Mike de Bruijn vernam hij de oorzaak van het euvel: de camera was doorgebrand door piekspanning, nét een paar maanden nadat de garantie op het apparaat was verstreken. Vervanging zat er voorlopig niet in, liet het tweetal weten. Een nieuwe professionele camera kost namelijk een aardige duit.

Via Twitter benaderde Maas Axis Communications, het bedrijf waar de webcam vandaan kwam. Hij hoopte onderdelen te verkrijgen, waarmee de kostbare camera zou kunnen worden gerepareerd. Tot zijn verbazing liet Fabian de Clippelaar van Axis weten dat het bedrijf Texel Airport heel graag uit de brand wilde helpen met een vervangende camera. Geheel kosteloos werd een zo goed als nieuw demonstratie-exemplaar beschikbaar gesteld, dat direct werd opgestuurd.

Maas kon de mannen van het vliegveld dus verrassen met een cadeau. Dolblij waren Ed en Mike de Bruijn, die niets afwisten van deze spontane actie. De webcam is vrijdag geïnstalleerd, zodat iedereen elk moment van de dag weer kan zien hoe de vlag er bij hangt op Texel Airport.