Drinkende jongeren beboet

Door Frank Grootemaat
Gepubliceerd: Woensdag 02 December 2015, 12:49 uur
3632 x bekeken
Vier jongeren kregen vrijdag een boete voor het bezit en het nuttigen van alcoholhoudende drank. Dat meldt de gemeente.


Handhavers stuitten tijdens een controle in Den Burg op een groepje jongeren met alcohol. “Bij het staande houden van de jongeren ging één van hen er met een krat bier op de fiets vandoor”, aldus de gemeente. “De gegevens van deze zeventienjarige jongen waren al bekend bij de handhavers naar aanleiding van een eerdere controle. De ouders van de jongen werden in kennis gesteld en de jongen kreeg een proces-verbaal.”

Later op de avond troffen de handhavers op een schoolplein in Den Burg drie jongeren van vijftien jaar aan met meerdere blikjes alcoholhoudende drank, die zij ter plaatse aan het nuttigen waren. Alle drie kregen een proces-verbaal. In overleg met de ouders van de jongeren zijn twee van hen doorverwezen naar bureau HALT.

De gemeente wil alcoholgebruik door jongeren onder de achttien zoveel mogelijk terugdringen. “Hierbij gaat het niet primair om het uitdelen van boetes, maar om de gezondheid van de jongeren. Alcoholgebruik op jonge leeftijd is schadelijk, vooral voor de opbouw van de hersenen. Hierdoor kunnen onder andere schoolprestaties achteruit gaan. Daarnaast leidt drankgebruik tot veel overlast en ongelukken.”

Wij zijn benieuwd naar de mening van de lezers van Texel-Plaza over de aanpak van de gemeente. Vindt u het terecht dat alcoholdrinkende jongeren worden beboet of niet? Stem in de poll op Texel-Plaza.nl of via de App.
Formule 1-spel
Reacties (0)