Cor Trap stond zaterdag alleen op het podium. (Foto: Henk Slikker)
Cor Trap stond zaterdag alleen op het podium. (Foto: Henk Slikker)

Strenderpop staat stil bij overlijden Maarten Tiggeler

Laatste nieuwsberichten
Gitarist Maarten Tiggeler zou zaterdagmiddag, samen met de band Black Snake, op het podium staan van Strenderpop in Oosterend. Afgelopen zondag overleed de kunstenaar en muzikant echter vrij plotseling. Een kleine week voor dit optreden, waar hij nog erg naar uit had gekeken.

In plaats van de band Black Snake stond alleen zanger/gitarist Cor Trap zaterdag op het podium en hij stond natuurlijk even stil bij het overlijden van zijn muzikale vriend. Maarten zelf was niet helemaal afwezig, want naast het podium prijkte zijn oranje/zwarte Renault, waarmee hij al jaren over het eiland tufte. Op het dashboard lag de lijst met liedjes die hij met de band zou spelen zaterdag en in de auto stond een prachtig portret van Tiggeler, samen met enkele andere ‘relikwieën’.

Voordat Cor Trap optrad, werd om 12.20 uur door presentator Jan Bloem de officiële aftrap gegeven van het jaarlijkse popfestival met louter Texelse bands. Drie jonge muzikale meiden van 11 tot 13 jaar openden verrassend het festival. De band Girls Talk bestaat uit Inge Bremer, Nina van Dijk en Kylie Osako. Ze komen allemaal uit Oosterend zelf en hebben alle drie muzikale ouders.

Strenderpop gaat vandaag (zaterdag) nog door tot 21.00 uur. Het weer is goed, de bands zijn goed en rond 14.00 uur was het er al reuze gezellig… Meer informatie is te vinden op www.strenderpop.nl.

De auto van Maarten Tiggeler stond naast het podium. (Foto: Henk Slikker)
Het schilderij van Maarten Tiggeler in de auto. (Foto: Henk Slikker)
Het was al vroeg druk op het festivalterrein. (Foto: Henk Slikker)