Lintje voor dirigente Betty Bakker

Door Frank Grootemaat
Gepubliceerd: Woensdag 06 Mei 2015, 13:28 uur
2781 x bekeken
Betty Bakker werd dinsdagavond tijdens het bevrijdingsconcert van muziekvereniging Excelsior en het Texels Christelijk Mannenkoor in De Burght verrast met een koninklijke onderscheiding.


De dirigente werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat zij de gemeenschappen van Texel, Langedijk en Zaanstad op muzikaal gebied in ruime mate heeft gediend en nog steeds dient. Burgemeester Francine Giskes reikte de onderscheiding uit in de kerk in Den Burg.

Bakker is 31 jaar docent van het muziekonderwijs op Texel. “Met een enorme inzet”, werd bij de toekenning gemeld. “Zij fungeerde als ambassadeur van de muziek. Zonder haar inzet was het niet mogelijk geweest om drie fanfares op het eiland levend te houden.” Bakker is daarnaast 27 jaar dirigente van Excelsior, waarvan ze al meer dan 45 jaar lid is. “Door haar vakbekwaamheid en grote inzet is Excelsior een grote muziekvereniging op Texel die vier keer per jaar een grote uitvoering geeft onder haar leiding.”

Verder is ze 26 jaar dirigente van muziekvereniging Advendo (Broek op Langedijk) en 15 jaar dirigente van jeugdharmonie Nuevo (Zaanstad). Niet onvermeld bleef ook dat Bakker de eerste student in Nederland was die afstudeerde op het instrument bugel. Als solist speelde zij onder andere bij het Nationaal Jeugdorkest Noord-Holland en het Brabants Fanfare Orkest.