Eiland Taxi: nieuw taxibedrijf op Texel

Door Henk Slikker
Gepubliceerd: Donderdag 16 April 2015, 13:57 uur
4882 x bekeken
Marja Heerschap en Veroniek van Boven zijn onlangs een nieuw taxibedrijf op het eiland gestart.


Eiland Taxi, het zesde taxibedrijf op Texel, maakte op Goede Vrijdag de eerste taxirit. Heerschap is een oude bekende in het taxivak. Zij is al ruim 22 jaar taxichauffeur op het eiland en wilde al langere tijd voor zichzelf beginnen. Toen dochter Veroniek aangaf haar partner in het bedrijf te willen worden, trokken beide dames de stoute schoenen aan.

Van Boven, die al jaren bij de Gamma werkzaam is, doet de taxiritjes naast haar huidige parttime baan. Ze is gediplomeerd taxichauffeur: onlangs volgde ze de opleiding en behaalde ze de benodigde papieren. “Autorijden is echt mijn hobby en het is leuk om van je hobby je werk te maken”, laat Van Boven enthousiast weten.

“We vinden het belangrijk dat onze klanten vrolijk worden ontvangen en zich thuis voelen in onze taxi’s. Service staat bij ons hoog in het vaandel”, aldus Heerschap. “Naast ritjes over het eiland, is het ook mogelijk om ons voor ritten naar de overkant in te huren, bijvoorbeeld naar Schiphol of de zwarte markt in Beverwijk. We hebben een vierpersoonstaxi en een busje voor acht passagiers. Op deze wijze kunnen we met een klein gezelschap bijvoorbeeld naar het bloemencorso gaan of waarheen de klant maar wil. Natuurlijk moet dit wel van tevoren gereserveerd worden, want we zijn een klein familiebedrijf.”

Eiland Taxi is zeven dagen per week bereikbaar via tel. 06-52155777.
Formule 1-spel
Reacties (0)