Boy Schuiling bij ’t Pakhuus. (Foto: Frank Grootemaat)
Boy Schuiling bij ’t Pakhuus. (Foto: Frank Grootemaat)

Schuiling en Bongaards nemen Pakhuus over

Laatste nieuwsberichten
Boy Schuiling (28) en Peter Bongaards (44) hebben restaurant ’t Pakhuus in Oudeschild overgenomen van Arie Pieter Grootjen.

De sleuteloverdracht vond maandag plaats. Het restaurant is nu voor een korte periode gesloten en opent weer op woensdag 11 maart. “We gaan de boel niet verbouwen”, zegt Schuiling. “Het restaurant blijft hetzelfde, maar we geven het een meer maritieme uitstraling, onder meer door mooie sfeerfoto’s op te hangen.”

Schuiling wordt de chef-kok van ’t Pakhuus. Hij beschikt over ruime ervaring bij diverse bedrijven op het eiland. Bij Jef was 5,5 jaar zijn werkgever. Daarna werkte hij 1,5 jaar bij Paal 21, tot hij de overstap maakte naar Vincent City Lounge. “En nu met deze uitdaging valt alles op zijn plek. Hier kan ik voor mezelf beginnen, in een prachtig pand op een fantastische locatie.”

Ook Bongaards vindt het één van de mooiste gebouwen op het eiland. Grootjen benaderde hem een paar jaar geleden al voor een eventuele overname. “Maar toen was De Oude Vismarkt net open en had ik daar al mijn energie en tijd voor nodig. En ik kan helemaal niet koken, dus het was uitgesloten dat ik dit zelf zou gaan doen.” Het idee bleef een tijdje in zijn achterhoofd zitten, tot hij het plan samen met Schuiling concretiseerde.

Bongaards levert de vis en biedt ondersteuning op administratief gebied, maar blijft verder op de achtergrond. Schuiling wordt het gezicht van ’t Pakhuus. Het is de bedoeling dat het restaurant een breed publiek gaat trekken. Naast 3, 4, 5 en 6-gangenmenu’s kunnen gasten er ook à la carte eten. ’t Pakhuus blijft een visrestaurant, maar ook vleeseters kunnen er terecht.

Een opvallend aspect is de digitale menukaart. Gasten kunnen op een iPad hun keuze maken uit de diverse gerechten, waaronder ook een exclusief menu dat met droogijs wordt geserveerd. Later dit jaar komt er een grote oesterbak in het restaurant.