Ouwe Sunderklaaswinkel hele jaar online geopend

Door Louise Wolters
Gepubliceerd: Donderdag 04 December 2014, 9:30 uur
1814 x bekeken
Boudewijn en Patricia Nieuwenburg bouwden hun winkel Dodo Wear dit jaar voor de negende keer om tot een verkleedwalhalla. De Ouwe Sunderklaaswinkel herbergt wederom een ruim assortiment feestoutfits, grimes, schmink en bijpassende rekwisieten. Daarnaast probeert het stel ieder jaar in te spelen op de Texelse actualiteit. “Wij hebben altijd de voorpret”, aldus het paar.


De ondernemers hebben duizenden verschillende feestartikelen op voorraad. Bij de inkoop van kleding, pruiken, maskers en accessoires zoeken ze ook altijd naar spullen die relateren aan Texelse aangelegenheden. Zo werden onder andere Joodse hoeden met lange pijpenkrullen (rabbijn Eliezer Berland) en chauffeurspetten (Texelhopper) ingeslagen. “Maar bijvoorbeeld ook bepaalde brillen en pruiken waarmee je precies op wethouder Eric Hercules lijkt”, lacht Patricia.

De feestartikelen zijn niet alleen rond Ouwe Sunderklaas te krijgen; een deel van de collectie is het hele jaar door verkrijgbaar. Verder is er een webshop waar 24 uur per dag kan worden gewinkeld. Niet alleen op Texel, maar ook aan de overkant worden steeds vaker online bestellingen geplaatst. “We hebben een groot aantal kostuums en feestartikelen, voor elk thema. Als er bijvoorbeeld een seventies-party of een ander themafeest is, kun je hier alles vinden.”

Op Texel bezorgt Boudewijn de pakjes gratis aan huis. Elders in het land worden ze per post bezorgd. Ook Dodo Wear zelf heeft een webshop waar op ieder moment van de dag kan worden geshopt. Hoewel beide ondernemers regelmatig de winkel bemannen, houdt Boudewijn zich het meest bezig met het up-to-date houden van beide webshops en de afhandeling van bestellingen. “Patricia staat vaker in de winkel. Zij kan goed met mensen omgaan, ik ben beter in cijfers. We zijn echt een alfa en bčta, we vullen elkaar goed aan.”

Meer over deze ondernemers is vrijdag lezen in de nieuwe Texel dit Weekend.
Formule 1-spel
Reacties (0)