Overkantse lopers bedanken hun begeleider Dirk Eelman. (Archieffoto Zestig van Texel)
Overkantse lopers bedanken hun begeleider Dirk Eelman. (Archieffoto Zestig van Texel)

Eerste proefetappe Zestig van Texel

Laatste sportnieuws
Met een eerste etappe van vijftien kilometer zal zondag een deel van het parcours van De Zestig van Texel worden verkend.

Iedereen kan meedoen aan deze proefloop. Er wordt verzameld op de finishplaats op het Turfveld in De Dennen. Met (een deel van de) auto’s wordt om 9.40 vertrokken naar het NIOZ. Vanaf 10.00 uur is daar de start, om in groepjes met verschillend tempo de route te lopen. De eerste etappe kent 1.250 meter extra zand: de route gaat niet meer over het Jan Ayeslag. De atleten verlaten pas bij Paal 13.72 het strand. Vanaf het Turfveld worden de lopers teruggereden naar de bij het NIOZ geparkeerde auto’s.

Twintig overkantse lopers gaan echter nog door naar de Slufter (28 kilometer). Zij doen mee aan een verkenningsweekend voor lopers die op de 60 kilometer debuteren. Zaterdagochtend hebben ze dan al eerst het tweede deel van 32 kilometer verkend om voorbereid te zijn op wat ze op Tweede Paasdag op één dag gaan lopen.

De groep logeert in Bos en Duin en krijgt zaterdagmiddag voorlichting van de ervaren ultralopers Gerrit van Rotterdam en Henri Thunnissen. Het weekend wordt door Atletiekvereniging Texel georganiseerd in samenwerking met het landelijk ultraplatform en is een vervolg op soortgelijke bijeenkomsten in de aanloop naar de edities van 2011 en 2013.

De andere drie proefetappes staan gepland voor de zondagen 21 december, 18 januari 2015 en 1 maart 2015.Geïnteresseerden voor deelname aan de wedstrijd van 6 april 2015 kunnen zich nog steeds inschrijven. Voor de estafette (4 x 15 kilometer) staat de teller inmiddels op 160 teams (van de 200 maximaal) en voor de 60 kilometer op 626 inschrijvers (van 750 maximaal). Kijk voor meer info op de website www.dezestigvantexel.nl.

Zestig van Texel: http://www.dezestigvantexel.nl