De bus naar Texel: meer vragen dan antwoorden

Door Frank Grootemaat
Gepubliceerd: Woensdag 04 Juni 2014, 14:21 uur
3558 x bekeken
Als de bus de boot op rijdt, ontstaat er een “logischere en efficiëntere verbinding vanaf het treinstation naar Texel en vice versa”.

Een prachtig streven, maar vooralsnog is het nog volstrekt onduidelijk waarin die logica en efficiëntie dan te vinden is.

Dat nog een oplossing gevonden moet worden voor het bootkaartje, valt te billijken. Maar er zijn meer vragen zonder antwoorden. Hoe wordt omgegaan met passagiers die slechts een deel van de route afleggen?

Dus: waar moeten diegenen opstappen die bijvoorbeeld alleen het bustraject vanaf ’t Horntje naar Den Burg willen volgen?

Kan de bus vanaf de boot de draai naar de halte bij de veerhaven nog wel maken? Zo ja, is dat wenselijk gezien de verkeerssituatie? En zo nee, komt er dan een opstapmogelijkheid op de boot?

Ook omtrent de situatie aan boord is er nog veel onduidelijk. Moeten passagiers op de veerboot in de bus blijven?

Zo nee, hoe valt dan te controleren of iedereen weer is ingestapt? En gaat de bus ook rijden op de tussenboot, of blijft die (net als nu overigens) verstoken van een aansluiting op het OV?

De ‘bus op de boot’ moet voorkomen dat aansluitingen worden gemist.

Maar dat is nauwelijks aan de orde. De bussen sluiten goed aan op de boot. De aansluiting op de trein is eerder het probleem. En dat probleem wordt juist groter. Want staat de bus straks wel altijd vooraan?

Zo niet, dan neemt de kans op het missen van de trein in de nieuwe situatie toe. Kortom: er staan nog heel veel vragen open...

De ‘bus op de boot’ lijkt dan ook meer op ’n proefballonnetje dan een goed doordacht project.

Frank Grootemaat, redacteur.
Reacties (4)
Riet Veenendaal
05-06-2014, 09:30
Beter Openbaar vervoer Texel?Goed stuk Frank! Jij hebt het begrepen. De politici zijn als vee tegen de muur gezet en bang gemaakt met
Mick van der Steeg, Delft
04-06-2014, 21:10
Gelukkig werken er bij de Texelse media nog wel mensen met meer denkvermogen dan een naaktslak. Ik vraag me echt af welke bijzondere
Peter van Vught, Oosterend
04-06-2014, 17:02
Geef het een kans Frans, waar een wil is daar is een weg.