De nieuwe bewoners van het Bliedhuus aan de Burdetstraat. (Foto: Mikel Knippenberg)
De nieuwe bewoners van het Bliedhuus aan de Burdetstraat. (Foto: Mikel Knippenberg)

Pannenbier voor nieuwe Bliedhuus

Laatste nieuwsberichten
Veertien nieuwe bewoners krijgen in 2017 een spiksplinternieuwe woning in het nieuwe Bliedhuus aan de Burdetstraat in Den Burg. Vandaag werd het bereiken van het hoogste punt gevierd met traditioneel ‘pannenbier’.

Op de locatie aan de Burdetstraat realiseert Woontij veertien woningen voor jongeren met een verstandelijke beperking. De Stichting Blied wordt de nieuwe huurder en zorgverlener ’s Heeren Loo zorgt voor begeleiding van de nieuwe bewoners. Adrie van der Vliet, voorzitter van de Stichting Blied, is trots dat vandaag een belangrijke mijlpaal is bereikt. “Dinsdag gaan de steigers weg. We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat er een vertrouwde omgeving ontstaat zodat de nieuwe bewoners zich thuisvoelen in hun nieuwe huis”, aldus Van der Vliet. Van der Vliet stond op een aantal kratjes bier en sprak de bouwers, toekomstige bewoners en andere bezoekers enthousiast toe. “Een van de belangrijkste zaken waar we met zijn allen voor moeten zorgen is veiligheid en vertrouwen”, gaat Van der Vliet verder. “Er zal altijd een medewerker van ’s Heeren Loo aanwezig zijn in het pand, 24-uur per dag.”

Etienne van Bennekom, van opdrachtgever Woontij, vertelt dat de oplevering wordt verwacht in februari 2017. “De locatie ligt centraal in het centrum van Den Burg, dichtbij het winkelgebied. Dat komt de sociale veiligheid ten goede van de bewoners, maar ook van de omwonenden. Bewoners komen via een soort receptie binnen waar ze zich moeten melden, ook wanneer ze naar buiten gaan voor hun dagbesteding moeten ze dat melden”, vertelt Van Bennekom. Daarnaast is er in het pand rekening gehouden met individuele eisen van de bewoners. “Per zeven units is er een gezamenlijke kookruimte, bewoners kunnen er ook voor kiezen om zelfstandig te koken, dat is ook mogelijk.”

Bij het feestelijke pannenbier moment gingen de toekomstige bewoners op een groepsfoto. Hierna volgde een rondleiding door het pand en was er gelegenheid om met alle betrokken partijen te praten. Ook waren er diverse hapjes en drankjes voor de liefhebbers. Bijgevoegd een aantal sfeerbeelden.
Adrie van der Vliet spreekt de aanwezigen toe. (Foto: Mikel Knippenberg)
Vrijdag werd om 16.00 uur pannenbier gevierd. (Foto: Mikel Knippenberg)
De betrokken partijen bij het ‘nieuwe’ Bliedhuus. (Foto: Mikel Knippenberg)